22. Ljubljanski maraton

Prestolnica Slovenije je bila minuli vikend v znamenju tekačev. Rekordna udeležba, ugodni vremenski pogoji, množična vzpodbuda ob trasi, ter dobri dosežki so eni od glavnih poudarkov tekaškega spektakla na 22. Ljubljanskem maratonu. V sobotnih Uličnih tekih so nastopili tudi bovški osnovnošolci, prek trideset jih je teklo na Ljubljanskih ulicah. Najboljšo bovško uvrstitev si je pritekel Tim Žgajnar – ciljno črto v kategoriji dečkov letnika 2005 je prečkal kot enajsti. V najstarejši kategoriji dečkov je osemnajsto mesto osvojil Nejc Žagar, Maj Kavs je med vrstniki v cilj pritekel kot triindvajseti, Denis Grahović pa kot enaintrideseti. OŠ Bovec je v ekipni konkurenci osemdesetih šol zasedla dvajseto mesto.

Med dijaki je bovške barve zastopal Tobi Gaberšček – Gimnazija Šiška. Tobi je tudi zadnjo letošnjo preizkušnjo zaključil na zmagovalnem podijumu. Na kongresnem trgu je ciljno črto prečkal kot tretje uvrščeni.

Najboljšo bovško uvrstitev na nedeljskih preizkušnjah je dosegel Andrej Kutin na polmaratonu. Andrej je v absolutni razvrstitvi osvojil dvainpetdeseto mesto s časom 1.22.55.