Ulični tek v Prijedoru

Prijedor v Republiki Srbski je v četrtek, 12. 5. 2022, v okviru praznovanj mesta, po dveh letih premora zopet organiziral Mednarodni ulični tek. Prijedorčani so se tudi tokrat izkazali kot odlični gostitelji, člani Tekaškega društva Bovec so bili toplo sprejeti. Takoj po prihodu je bilo organizirano druženje z vrstniki iz Atletskega kluba Prijedor v športni dvorani. Bovška odprava je odšla na pokopališče in se poklonila spominu mnogo prezgodaj preminulemu prijatelju Zdravku Ostojiću. Zdravko je bil od vsega začetka vez med mestno upravo Prijedora, AK Prijedor in Tekaškim društvom Bovec. Človek vreden zaupanja in velik zagovornik prijateljevanja med Prijedorčani in Bovčani.

Brezhibna  organizacija prireditve, toplo vreme, več kot 2000 tekačev in tekačic  v osnovnošolskih in srednješolskih kategorijah, ter veliko število gledalcev ob trasi so zaznamovali že sedemindvajseto izvedbo praznika v mestecu pobratenim z Občino Bovec. Bovške tekačice in tekači so odlično zastopali barve Bovca in Slovenije, ter se  kar osem – krat zavihteli na zmagovalni podium. Med srednješolci je slavil Tim Žgajnar. Manca Mlekuž, Nina Komac, Pia Kavs, Taja Kravanja in Mathias Mlekuž so si prva mesta pritekli med osnovnošolkami oziroma osnovnošolci. Drugo mesto sta osvojila Tevž Kravanja in  Alja Melinc, peta sta ciljno črto v svojih kategorijah prečkala Žiga Kavs in Zala Komac. Bovški uspeh so z dobrim tekom na ulicah Prijedora zaokrožili: Lovro Razpet, Lea Markovič, Kimi Melihen in Lenart Perko.

Po devetnajstih letih je v konkurenci članov zmago Sloveniji pritekel Jan Kokalj (AD Kladivar Celje), med članicami je slavila Katarina Milosavljević (Atletski klub Crvena Zvezda – Beograd).